Één ei is geen ei

Bijna een week na de eerste proeverij komen we weer met zijn vieren samen. Zelfs na zoveel dagen heerst er nog een licht katerig gevoel onder de rebels: de eerste PortRebels proeverij ligt echt alweer achter ons. Maar we zouden onszelf niet zijn als we dit moment niet met beide handen zouden aangrijpen als de uitgelezen kans om nieuwe, grootstere, plannen te maken. Want één zwaluw maakt nog geen zomer, één ei is geen ei en één uitverkochte, succesvolle proeverij resulteert niet in vier op de lauweren rustende, contente PortRebels. Wij willen meer van dit!

Het voelt alsof het eerste cirkeltje rond is: krap twee maanden nadat ik voor het eerst bij Sabine aan de tafel aanschoof, zit ik weer (op dezelfde plek) aan deze tafel. Maar dit keer niet om de eerste plannen voor onze proeverij te bespreken, maar om de eerste editie alweer te evalueren! Zo snel kan het gaan.

grahamsHoe meer we de donderdagavond van vorige week bespreken, hoe enthousiaster we alle vier weer worden. We hebben bergen met positieve reacties, opbouwende feedback en komische momenten te bespreken. Natuurlijk doen we dit niet met alleen een glaasje water: Sabine en ik beginnen, in afwachting van onze twee collega-rebels, met een fles Calem 20 Years Old Tawny en een goed stuk brie. Wat zou het leven toch een stuk kleurlozer zijn zonder de gouden combinatie van kaas en port, bedenk ik me. De port doet zijn leeftijd eer aan en verrast ons met zijn rustige en volwassen karakter. Een toon van specerijen, afgemaakt met een wulps vleugje perencompote: met deze port kunnen we vrienden worden. Als ook Marga en Jindra zijn aangeschoven, maakt onze favoriete Graham’s ‘the Tawny’ het gezelschap compleet en gaan we al snel over op serieuzere zaken.

Want, PortRebels: the week after – hoe willen we verder? Aan ideeën zal het niet liggen bij ons, dus het wordt kiezen welke richting we in willen slaan. Om het een beetje spannend te houden, zal ik de verschillende keuzes nog niet op tafel leggen. Kom het zelf maar ervaren tijdens ons volgend event.

KurkWat ik je wel kan beloven? Ik was deze woensdagavond wederom verbaasd over het scala aan toffe, vernieuwende en vooral ambitieuze vervolgstappen die de revue passeerden. Dus verwacht een bom aan smaken, geuren, indrukken en uiteindelijk herinneringen: en stil je dorst in de tussentijd met ons blog, Instagram en Facebook.

..ik kan alvast niet wachten jullie verrukte gezichten weer te zien bij het volgende PortRebels event!