Herfst: tijd voor een cocktail

Het is stormachtig weer geweest en het is duidelijk dat de regenachtige herfst haar intrede heeft gemaakt. Buiten is het donker, ik heb mijn laptop op schoot en naast me staat een Minty Gold Cocktail met witte port en tonic. De koude douche heeft me goed gedaan en ik heb gelijk maar mijn pyjama aangetrokken. Na bijna twee weken in goed gezelschap te zijn geweest ben ik alleen en ik geniet van het moment. Ik voel een zuchtje wind en neem nog een slok van mijn verkoelende cocktail.

bijblauw7

Het komt niet vaak voor dat ik in november op het balkon zit. Mijn huis is 7854 km hier vandaan, maar ik heb geen heimwee naar het koude Nederland. Ik heb namelijk ontdekt dat een PortRebel ook op Curaçao kan genieten van port.

Eerder die dag stromen de zweetdruppels op plekken waar ze in Nederland nooit komen. In de middag, rond drie uur, bereik ik op Curaçao mijn hoogtepunt van hotness. Op een van de mooiste locaties in Willemstad, restaurant BijBlauw, zit ik samen met een vriendin te werken voor BrightMinds. Ik bestel een Niepoort White en ik vertel de eigenaar over PortRebels. PortRebels is bekend met de Niepoort Dry White, maar bij de Niepoort White wordt tijdens de gisting iets eerder alcohol toegevoegd met een zoetere port als resultaat. Minder geschikt voor een cocktail, maar heerlijk in de middagzon.

In restaurants op Curaçao wordt voornamelijk Ruby port geschonken. Witte port blijkt ook regelmatig beschikbaar te zijn, maar restaurant eigenaren geven abijblauw11an dat Ruby voornamelijk gedronken wordt. Bij de supermarkt aan De Ruyterkade staat achter de kassa een Kopke Fine White. Deze heb ik verplaatst naar mijn Amerikaanse koelkast in mijn tijdelijk onderkomen hier op Curaçao. Supermarkt Mahaai aan de Doormanweg heeft zelfs meer dan 10 soorten port in haar assortiment. Daar blijft het overigens niet bij, want ook de wijnwinkels verkopen port. Kortom, mijn potentiële emigratie naar de andere kant van de wereld hoeft mijn plannen voor PortRebels niet te belemmeren.

bijblauw1