Cálem met een twist

Om alvast een tipje van de sluier te geven: tijdens onze 2e PortRebels port proeverij schenken we wijnen van het porthuis Cálem. Porthuis Cálem is in 1859 opgericht door A.A. Calem. Interessant genoeg is port maar een klein onderdeel van het Cálembedrijf, het familiebedrijf heeft zo bijvoorbeeld ook een lokale vestiging voor sportwagens van Ferrari; echte levensgenieters dus;-)

Calem Porto Sfeerbeeld Calem

De beste wijnen van Cálem komen van Quinta da Foz. Foz is Portugees voor ‘monding’ en deze quinta bevindt zich precies op de plek waar de Pinhâo rivier  de Douro binnenstroomt. De meeste druiven worden verwerkt in Santo Martinho de Anta, ongeveer 24 kilometer van het beroemde Mateuspaleis.

Calem Porto Quinta do Arnozelo (2)

We kunnen alvast vertellen dat we 13 maart de Cálem White & Dry schenken, maar niet zonder een twist!!! Laat je verrassen en meld je aan voor de nu al legendarische PortProeverij op 13 maart.

83015 Calem Porto White & Dry copy.jpg