Dry January Boycott

Op oudejaarsdag zat ik met mijn kopje koffie het NRC Handelsblad te lezen. Daar stond op pagina 3 een klein artikel over een Brits onderzoek naar het effect van Dry January. Dry January betekent dat je in januari geen alcohol drinkt, zodat je de rest van het jaar over het algemeen minder alcohol drinkt. De deelnemers van het onderzoek bleken minder te drinken nadat ze januari alcoholvrij hadden doorgebracht. Het artikel vermelde nog wel dat het onderzoek geen representatieve steekproef was en dat de onderzoekers niet gezorgd hadden voor een controlegroep. Kortom, als rebel kon ik helemaal niks met deze informatie. Ik hoop dat je snapt dat ik als PortRebel zeker niet mee doe met een Dry Januari. Wat ik wel ga doen is klein beginnen, daarbij komen de kleine 5cl flesjes, gekregen van een vriend, goed van pas.

IMG_5575.JPG

De NRC gaf nog wel vier tips om je goeie voornemers kracht bij te zetten. Vergelijkbaar, en net zo voor de hand liggend, met tips uit mijn geliefde vrouwenbladen. Deze heb ik herschreven voor jullie om je te helpen met je goede voornemen om meer port te drinken dit jaar!

  1. Neem kleine stappen.

Je bent vast nog geen portkenner en dat geeft ook niks. Lees onze blog of laat je informeren bij de drankwinkel. Je leert door te proeven. Alleen door te proeven ontdek je of je meer houdt van Ruby, een LBV of een Tawny. Misschien ontdek je deze zomer wel dat je meer bent van de portcocktail. Kortom, gebruik heel 2016 om net zo enthousiast te worden over port als PortRebels.

  1. Maak een nieuwe routine.

Mensen houden van gewoontes, en een portje vinden wij als PortRebels een prima gewoonte. Port zal helaas nooit een kroegdrank worden, want het is zeer smaakvol en verdient tijd. Er zijn genoeg mooie momenten om een glas port te drinken. Bijvoorbeeld even jouw momentje rust wanneer je uit je werk komt voor het koken of juist vlak voordat je naar bed gaat. Port kan ook prima na het sporten om te vieren dat jouw training voor de halve marathon goed ging. Drink regelmatig, maar met mate en geniet!

  1. Stel niet te veel doelen.

Niemand verwacht dat je de eerstvolgende PortRebel wordt. Je zult merken dat je over een paar weken spontaan een port besteld als toetje i.p.v. de standaard chocolademousse. Laat het gebeuren en heb vertrouwen dat port jouw smaakpapillen zal overtuigen.

  1. Vertel het anderen.

Alleen is ook zo maar alleen, dus vertel vrienden en familie over jouw port ambities. Kom naar onze winterproeverij en lees onze blogs. Samen kunnen we Nederland langzaam veroveren met port.