Minty Gold Cocktail

De Niepoort Dry white proefden we op een semi warme zaterdagmiddag in augustus. De fles was een afscheidscadeau van collega’s. Het is de tweede poging om liefde te ontwikkelen voor de witte port. De eerste keer was geen succes. Aangezien deze fles met liefde was uitgezocht, hadden we ditmaal hogere verwachtingen.

De kleur is geel, oranje, oftewel sinaasappel goud. Het is een niet stroperig, zonnig aperitief. De smaak is eenvoudig, eendimensionaal met een hint van citrusvruchten. Voordeel van deze port is dat je er beter geen stinkkaasje bij kan nuttigen. Wij adviseren lekker gebrande noten van de lokale markt.

Wanneer je de neiging hebt om de port te koelen tot winterse temperaturen raden wij dit ten zeerste af. De eenvoudige smaak komt beter tot zijn recht op kamer temperatuur. Zoek je toch de verkoeling? Mix dan 1/3 port met 2/3 tonic, voeg een ruim aantal muntblaadjes toe en klaar is je Minty Gold Cocktail.