Quinta do Noval

|| De notities van de port die we geproefd hebben, zijn gemaakt door PortRebels in samenwerking met Carlos Agrellos van Quinta do Noval en Axel Probst World of Port ||

De Druif
Touriga Nacional | Tinta Roriz, Tinta Barok | Sousao, Touriga Frans | Sousao | Touriga Francesa | Tinto Cão, Touriga Franca ||

Quinta do Noval Vintage Port 1994
Deze buitengewone Vintage heeft een mooie bruin/rode kleur | De subtiele geur van hout, vijg en rozijn haal je er meteen uit bij de eerste stap van het proeven, het ruiken | Hierna volgt een zachte velvet, intense karamel smaak | Wine en spice: erg goed als aperitief, met blauwe schimmelkaas of als dessert ||

Quinta do Noval Vintage Port 2003
Een donkere paars/rode kleur met een zoete geur van rood fruit | De smaak is minder intens dan geur initieert te zijn | Zacht, rijk en verfijnd ||

Quinta do Noval Vintage Port 2011
Bij het ruiken, komt er een rijke bramengeur vrij en het oogt vangt een dieprode kleur | Een typische Vintage ruby port met een fris en tegelijkertijd intens volle smaak met een hint van zomerbloemetjes ||

Quinta do Noval Vintage Port 2013
Een troebele dieppaarse kleur met een zoet boeket en een vleugje peper en paprika | De substantie van de port is waterig met een niet zo complexe smaak. Heeft zeker potentie als hij wat langer kan rijpen in de fles ||

Quinta do Noval Vintage Port 2015
Wat meteen opvalt is de cassis, bijna blauwe kleur | De geur is kruidig en heeft heel veel rood fruit |Een volle niet zoete smaak, volle tannine en groene paprika | Quintas do Noval is een van de weinige quintas die een Vintage in 2015 hebben geproduceerd |Wine en spice: gaat goed met rood vlees, dessert en fruit ||

Quinta do Noval Vintage Port 2016 Nacional
Een troebele paarsrode kleur en de geur geeft een lichte vanille met daaronder hints van onrijpe groente | Een goed gebalanceerde, kruidige, ronde smaak | Een klein beetje wrang, zeker potentie | Een Vintage heeft ongeveer 10-30 jaar nodig om drink-klaar te zijn ||

Quinta do Noval Colheita 2000
Deze licht bruine, naar rood neigende Colheita heeft een pepertje en een nootachtige, vriendelijk zoete karamel smaak | Bij de geur roept het hazelnoot, gedroogde sinaasappel en karamel op ||

Quinta do Noval Colheita 1995
Een mooie orange kleur met een kruidige noten geur | De rijke zoet frisse smaak, doet je gelijk denken aan de diamantvormige Wybertjes snoepjes | De Colheita is op z’n beste na minimaal 10 jaar rijpen op de fles ||