Jindra

Ineens zat ik aan tafel met goede vriendin Marga, haar vriendin Sabine en heel veel kaas. Onze gedeelde interesse voor port had ons samengebracht en dat moment luidde het begin in van een queeste naar de ultieme port – zie het verhaal over ons ontstaan voor meer details.

Ik ben PortRebel Jindra, een Amsterdammer die werkt in de filmindustrie. De mensen die me kennen zullen we omschrijven als een zoekende ziel, maar er zijn een aantal dingen die ik zeker weet. Dat zijn mijn liefde voor de liefde, mijn verslaving aan films en muziek, mijn lust voor goed eten en jawel; mijn verzotheid op port.

Echt goed port drinken leerde ik in Porto, waar ik bijna alle proeverijen heb gedaan die er voor handen waren en waardoor ik in één keer werd ondergedompeld in de wereld van port. Zonder doel en totaal onwetend stapte ik er in, maar na afloop en vele portglazen later was ik overtuigd van dit bijzondere drankje. Port heeft iets; het is mysterieuzer dan wijn, minder gulzig, het vergt misschien iets meer toewijding, maar de beloning is groot. En het combineert perfect met andere geweldige dingen in dit leven: kaas, chocola en een vrije zondagmiddag.

Favoriet was destijds Graham’s, die met zijn charme van een familiebedrijf al snel een streepje bij mij voor had. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en ben ik nog steeds gek op port, maar ben ik nog lang geen deskundige. Daarom deze zoektocht, naar alle facetten van port – van de basis tot alle bijzaken. De rebel in mij wil jullie meenemen tijdens deze zoektocht en overtuigen dat port een hernieuwde plek verdient op de drankkaart.