Marga

Een goed glas rode wijn en een smaakvol simpel gerecht is waar je mij blij mee maakt. Het liefste neem ik een glas port als toetje, een 30 jaar oude tawny of een goede LBV. Met mijn vriendinnen kan ik een avond vullen met port drinken en lekkere kazen. Dat zijn de momenten waarop ik even een stap terug doe.

Ik ben freelancer, werk als planologe aan diverse ontwikkel projecten en concepten binnen het stedelijke domein. Daarnaast heb ik mijn eigen start-up DISRUBT. PortRebels is een uit de hand gelopen hobby.

Met Jindra zat ik in het voorjaar van 2014 bij het net geopende tHUIS aan de AMSTEL, een voormalige ingenieurswoning van de Zuidergasfabriek. Het is nu omringd door nieuwbouw en ze zijn helaas niet meer zo gul met de port en kaas als toen, maar ik heb er warme herinneringen aan. Niet veel later zat ik samen met Sabine aan een glas port op een onwijs leuk marktje in Porto. Dit was onze start van ons weekendje weg in Porto. Een stad die bloeit door dit heerlijke drankje. In Nederland zie je nog weinig portwijn op de kaart staan. Daarnaast laten mijn vrienden zich voornamelijk verleiden door speciaalbiertjes, Gin&Tonic en wijn. Tijd om daar verandering in te brengen, want het is een super interessant product. De productie, locatie, geschiedenis en variatie. Met PortRebels wil ik dit graag met de wereld delen. Inmiddels zijn we heel wat proeverijen en een trip naar de Douro verder en hebben we grootste plannen voor de toekomst van PortRebels.

Bovenaan mijn ‘to-drink’-lijst staat de Dow’s 2011 Vintage Port. In 2014 uitgeroepen tot de beste wijn ter wereld door de Wine Spector. Volgens de hoofdredacteur van het toonaangevende Amerikaanse magazine  combineert de Dow’s 2011 Vintage Port kracht, kwaliteit en een eerlijke prijs. “Het is de beste van de beste van een geweldige vintage”, aldus Thomas Matthews. Een interessante top 100, want nummer drie en vier zijn ook wijnen uit de Douro. Een klein bewijs dat PortRebels het echte genieten heeft begrepen.