Marga

Beleven is voor mij belangrijk. Alles halen uit het leven door zo min mogelijk stil te zitten. Hier geef ik invulling aan met mijn werk, maar ook met hobby’s als hardlopen, wielrennen, kunst en saxofoon spelen. Belevingen deel ik het liefste met anderen, zo ook een fijn glas port. Een glas port verdient tijd en deze tijd geeft ruimte aan heerlijke gesprekken en prikkelende discussies. Even stilstaan bij ons luxeleven zonder stil te staan.

Ik werk en ontspan het liefste samen, bij JongeHonden ben ik dan ook één van de ondernemers. Hier werk ik aan de ontwikkeling van ons team en de inhoudelijke ontwikkeling van mijzelf als planoloog. Het bedrijf bestaat uit een ondernemende groep frisse academici met een praktische instelling. JongeHonden biedt al jaren naar grote tevredenheid tijdelijke werkkracht aan freelancers, bedrijven en (semi-)publieke organisaties. Daarnaast zijn we bezig met het opzetten van een spin off van JongeHonden op Curaçao, BrightMinds genaamd. BrightMinds springt in op de braindrain van jong talent op Curaçao en stimuleert ondernemerschap onder jonge academici. BrightMinds biedt Curaçaoënaars die in Nederland gestudeerd hebben een uitdagende startersbaan op Curaçao. Afgelopen jaren heb ik geleerd dat je ideeën niet op de plank moet laten liggen, maar dat je initiatief moet nemen.  Daarbij helpt een team om je heen om de ontwikkeling van je ideeën vorm te geven. Op deze manier is PortRebels ook ontstaan.

Mooie port herinneringen heb ik vooral van afgelopen jaar. Bijvoorbeeld de bewuste middag in het voorjaar van 2014 dat ik samen met Jindra heb genoten van twee heerlijke glazen port in de voormalige “Ingenieurswoning” van de Zuidergasfabriek. tHUIS aan de AMSTEL was net geopend en misschien daarom nog extra gul met de port en kaas. Niet veel later zat ik samen met Sabine aan een glas port op een onwijs leuk marktje in Porto. Dit was onze start van ons weekendje weg in Porto. Nagels lakken en port drinken, wat wil een vrouw nog meer. O ja, dit was een pauze tijdens onze shopping spree. Daar komt meteen ook één van mijn favoriete portflessen vandaan, uit een klein port huis (check fles).

Bovenaan mijn ‘to-drink’-lijst staat de Dow’s 2011 Vintage Port. In 2014 uitgeroepen tot de beste wijn ter wereld door de Wine Spector. Volgens de hoofdredacteur van het toonaangevende Amerikaanse magazine  combineert de Dow’s 2011 Vintage Port kracht, kwaliteit en een eerlijke prijs. “Het is de beste van de beste van een geweldige vintage”, aldus Thomas Matthews. Een interessante top 100, want nummer drie en vier zijn ook wijnen uit de Douro. Een klein bewijs dat PortRebels het echte genieten heeft begrepen.

Advertisements