Marte

PortRebels. Toen ze de naam voor het eerst uitsprak, wist ik direct dat dit het voor mij was. Mijn collega Marga en ik zaten in een restaurant in Eindhoven toen we het over onze gedeelde liefde voor wijn en port hadden. Onder mijn collega’s was het al langer bekend dat mijn leven al jaren positief ‘gekleurd’ wordt door wijn: onder andere doordat ik in mijn vorige baan als marketing & sales manager werkzaam was bij een wijnimporteur. Hier kwam ik binnen met een onschuldige voorliefde voor wijn, maar liep weg met een professionele passie van rap groeiend formaat én een afgeronde SWEN-3 wijncursus.

De afgelopen jaren heb ik mijn vrienden en familie vaak tot vervelens toe proberen mee te krijgen in mijn wijnervaringen: eindeloos proberen te laten ruiken wat ik ruik, te proeven wat ik proef. Logisch dus, dat ik mij volledig kon vinden in de missie van PortRebels – zoveel mogelijk mensen laten genieten van de magistrale drank genaamd portwijn. Port heeft zoveel facetten, dat ik na meerdere bezoeken aan Portugal me bij ieder glas makkelijk weer kan verbazen over de smaak, kleur of geur van de desbetreffende vintage. Als ik dit vervolgens met mijn eeuwige enthousiasme aan zoveel mogelijk andere mensen weet over te dragen, is mijn dag compleet.

Ik ben dus trots dat ik mij de nieuwste Port Rebel mag noemen. Want zeg nou zelf – tussen de dingen die ik mijzelf mag noemen: hardloper, communicatiewetenschapper, rotsklimmer, levensgenieter, jonge hond, culinair enthousiasteling en zelfs kersverse Amsterdammer, past de titel Port Rebel als gegoten!

Advertisements